Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud volume in liters

hoe bereken ik de inhoud, van een rechthoekig volume waarvan ik de maten ken in cm, in liters?
Maten zijn 100 bij 50 bij 50 cm. Hoeveel liter word dit?

leila
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 2 maart 2005

Antwoord

1 liter is 1 dm3.
Het beste reken je eerst de drie maten om in decimeters:
100 cm=10 dm
50 cm=5 dm
Dan
10×5×5=250 dm3=250liter.

hk
woensdag 2 maart 2005

©2001-2024 WisFaq