\require{AMSmath} Differentieren De winst W in euro van de firma D&R is te benaderen door een kwadratische formule van de vorm: W=aq2+bq-1000. Voor q=80 is W=2520 en voor q=100 is W=3000. Vraag: Hoe bereken je a en b? Anne Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 februari 2005 Antwoord Invullen van (80,2520) en (100,300) in: W=aq2+bq-1000 levert: 2520=a·802+b·80-1000 3000=a·1002+b·100-1000 ...een stelsel van 2 vergelijkingen met 2 onbekenden... oplossen!? WvR zaterdag 26 februari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De winst W in euro van de firma D&R is te benaderen door een kwadratische formule van de vorm: W=aq2+bq-1000. Voor q=80 is W=2520 en voor q=100 is W=3000. Vraag: Hoe bereken je a en b? Anne Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 februari 2005
Anne Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 februari 2005
Invullen van (80,2520) en (100,300) in: W=aq2+bq-1000 levert: 2520=a·802+b·80-1000 3000=a·1002+b·100-1000 ...een stelsel van 2 vergelijkingen met 2 onbekenden... oplossen!? WvR zaterdag 26 februari 2005
WvR zaterdag 26 februari 2005
©2001-2024 WisFaq