Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rondje met cos en sin

geachte heer mevrouw,

KUnt um ij uitleggen waarom je en rondje krijgt bij de formule
x= sint en y = cost

bvd
Dunca

Duncan
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 februari 2005

Antwoord

Als je het tekent zie dat vrijwel direct. Wiskundig kan je dat ook best bewijzen:
Wanneer namelijk x=sint en y=cost dan is x2+y2=sin2t+cos2t=1
En x2+y2=1 is de vergelijking van een cirkel met M(0,0) en straal 1.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 23 februari 2005

©2001-2024 WisFaq