Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe noemt men dit?

3 3 6 9 15 24

ik vraag me af hoe men dit noemt?
kan iemand me helpen
dank je!
eev

eev
2de graad ASO - dinsdag 18 januari 2005

Antwoord

Hallo,

Deze rij is noch rekenkundig noch meetkundig, maar wel eenvoudig op een recursieve manier te definiëren.

Als je t1 = t2 = 3 stelt dan kan je de rij definiëren als:
tn = tn-2 + tn-1 Het is een beetje een variant op de rij van Fibonacci, alleen met andere beginwaarden.

mvg,
Tom

Zie Lucas rijen

td
dinsdag 18 januari 2005

©2001-2024 WisFaq