Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Divergentiesnelheid

we maken een werkstuk over fractals. maar we begrijpen het begerip 'divergentiesnelheid' niet. kan je ons misschien uitleggen wat dat betekent?

Sophie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 januari 2005

Antwoord

Bij een iteratie of een rij kan de waarde steeds groter worden, je zegt dan dat de functie of rij divergeert. De snelheid waarbij dat gebeurt kan verschillen, sommige doen het langzaam, anderen veel sneller.

Een voorbeeld?

tn=tn-12 wordt snel groter en groter. Neem maar een t0=2...
2, 4, 16, 256,...

tn=1,01·tn-1 divergeert ook, maar veel minder snel.

WvR
maandag 17 januari 2005

©2001-2024 WisFaq