Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een aantal vragen

hallo ik heb met spoed een aantal vragen waar ik niet aan uit komt. dit is heel belangrijk. zou ajb iemand mij willen helpen. plssssss

a.Bepaal de vergelijking van de lijn die gaat door:
(2,7) en (8,19)

b. Bereken TK als TK = 1/2q3 - q2+12 en q = 2,5

c. Bereken x als x9 = 234

d.Bereken bij welke hoeveelheid q de totatele opbrengst (TO) gelijk is aan de totale kosten (TK) als:
TO = 3,45 q en TK 1,69q +3500

e. 3/8(2+x)=3(x-2)
f. 0,6x+5 0,1(6x-2)

alvast bedankt, ik hoop dat iemand mij zo snel mogelijk kan helpen want het is echttttttttt heeeeeeeeeel erg belangrijk.

asu
Student hbo - vrijdag 17 december 2004

Antwoord

Asu,
a.de richtingscoeff.van de lijn is (19-7)/(8-2)=2.
vgl.lijn:y=7+2(x-2) of y=19+2(x-8)

b. TK=1/2(2,5^3)-(2,5^2)+12=13,5625.

c. x=234^1/9=1,833353476

d. 3,45q=1,69q+3500Þ3,45q-1,69q=3500Þ1,76q=3500, dus
q=3500/1,76=?

e. beide kanten vermenigvuldigen met 8 geeft:
3(2+x)=24(x-2)Þ6+3x=24x-48,..

f. 0,6x+50,6x-0,2
0,6x-0,6x-5-0,2
0-5,2 .kan niet,geen oplossing.

kn
vrijdag 17 december 2004

©2001-2024 WisFaq