\require{AMSmath} Logaritme vergelijking 3 = 3log(x2 - 6x + 11)Weet u hoe ik dit moet oplossen? Een beginnetje is ook goed, alvast bedankt André Student hbo - maandag 6 december 2004 Antwoord Onthoud: als je bij een exponentiele of logaritmisch vergelijking vast loopt kijk dan of de hoofdregel (de definitie?) misschien kan gebruiken:ga=b Û glog(b)=a (g>0 en g¹1 en a>0)In jouw geval wordt dit:x2-6x+11=33En dan kom je er wel uit...Andersom komt ook voor!Voorbeeld3·2x-2=92x-2=3Maar dan?De hoofdregel!2log(3)=x-2x=2log(3)+2Hopelijk heb je daar iets aan... WvR maandag 6 december 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
3 = 3log(x2 - 6x + 11)Weet u hoe ik dit moet oplossen? Een beginnetje is ook goed, alvast bedankt André Student hbo - maandag 6 december 2004
André Student hbo - maandag 6 december 2004
Onthoud: als je bij een exponentiele of logaritmisch vergelijking vast loopt kijk dan of de hoofdregel (de definitie?) misschien kan gebruiken:ga=b Û glog(b)=a (g>0 en g¹1 en a>0)In jouw geval wordt dit:x2-6x+11=33En dan kom je er wel uit...Andersom komt ook voor!Voorbeeld3·2x-2=92x-2=3Maar dan?De hoofdregel!2log(3)=x-2x=2log(3)+2Hopelijk heb je daar iets aan... WvR maandag 6 december 2004
WvR maandag 6 december 2004
©2001-2024 WisFaq