\require{AMSmath} Koorde van een cirkel De koorde heeft als formule r=h/2+k2/(8h).We zouden graag wat hulp hebben voor deze formule te bewijzen. Niels Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 12 november 2004 Antwoord Op onderstaande figuur noemen we |MB| = |MC| = r, |CD| = h en |BD| = |AB|/2 = k/2Pas nu in de rechthoekige driehoek MBD de stelling van Pythagoras toe met |MD| = r - hApplet werkt niet meer.Download het bestand. LL vrijdag 12 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De koorde heeft als formule r=h/2+k2/(8h).We zouden graag wat hulp hebben voor deze formule te bewijzen. Niels Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 12 november 2004
Niels Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 12 november 2004
Op onderstaande figuur noemen we |MB| = |MC| = r, |CD| = h en |BD| = |AB|/2 = k/2Pas nu in de rechthoekige driehoek MBD de stelling van Pythagoras toe met |MD| = r - h
Applet werkt niet meer.Download het bestand. LL vrijdag 12 november 2004
LL vrijdag 12 november 2004
©2001-2024 WisFaq