Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Straal berekenen

wat is de straal als je inhoud van een cilinder 3 liter is met een hoogte van 30 cm?

aimee
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 november 2004

Antwoord

3 liter is 3 dm3. Druk derhalve dus alles uit in decimeter.
Inhoud cilinder=oppervlakte grondvlak·hoogte Û 3=opp·3.
De oppervlakte van het grondvlak moet dus 1 dm2 zijn. Het grondvlak is een cirkel, de oppervlakte daarvan is p·r2=1 dm2. De straal is dan 0,5642 dm (zelf even narekenen).

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
vrijdag 5 november 2004

©2001-2024 WisFaq