Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken delen

hoi, ik heb een vraag over het delen van breuken.
bv (a/b)/(c/d)=(a*d)/(b*c)
wat is hiervan het wiskundige bewijs?
hoop dat iemand me hiermee kan helpen

Patric
Student hbo - woensdag 3 november 2004

Antwoord

(a/b)/(c/d)=r
Û a/b = r*(c/d)
Û (a*d)/b = r*c (beide leden *d)
Û (a*d)/(b*c) = r (beide leden /c)

nu hebben we dat: (a/b)/(c/d)=r=(a*d)/(b*c)
en dus wat je zoekt!

Els
woensdag 3 november 2004

©2001-2024 WisFaq