Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekening fourierreeks

f(t) = 0 als 0 t 0.5
f(t) = 1 als 0.5 t 1

f(t) is even en periodiek met periode 2

hoe vind je deze fourierreeks?

K
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 30 oktober 2004

Antwoord

Omdat f(x) even is komen termn met de sin niet voor.

f(x)= a(0)/2 +åa(n) cos(npx/L).
De som loopt van n=1 naar ¥.
2L=periode=2ÞL=1.
a(n)= (2/L)òf(x)cos(npx/L)dx, de integraal loopt van
0 naar L en n¹0.
a(0)=1.

kn
zaterdag 30 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq