Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules van Simpson

Geachte,

tijdens het maken van mijn wiskunde werk over goniometrie stuitte ik op een probleem.
De formules van Simpson zijn me wel bekend, maar ik zou aan geen kanten weten hoe ik moet beginnen bewijzen aan die formules.
Een andere formule die ik evenmin vind, is volgende:
cos(2.a) = 2.cos2(a)-1 = 1-2sin2(a)
'k Raak wel tot aan het deel= cos2 (a) – sin2(a).

Hoe moet ik verder...?

Vriendelijke groeten,

wim ro
Student Hoger Onderwijs België - zondag 24 oktober 2004

Antwoord

Als je cos(2a)=cos2(a)-sin2(a) hebt ben je er toch?
Gebruik daarbij sin2(a)+cos2(a)=1, je kunt dan in je eerste formule cos2(a) vervangen door 1-sin2(a) enz...

WvR
zondag 24 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq