Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule relatie

Gegeven is de relatie:

P= M²·H  
v(M-m)h

a. druk m uit in de overige grootheden.
b. druk h uit in de overige grootheden.

Ik heb geen idee hoe ik dit moet oplossen.
Bijvoorbeeld 6/2=3 als ik dan de 6 verplaats dan wordt het 6=2×3. Zoiets zou het moeten worden aleen dan met(voor mij onbegrijpelijke) letters.

mikey
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 oktober 2004

Antwoord

Een mogelijke aanpak is.... eerst het quotient wergwerken (kruislings vermenenigvuldigen)... haakjes wegwerken... alle termen met m links en alle termen zonder m rechts... kan je m vrijmaken? Zo ja... dan ben je er...

q28973img1.gif

De twee vraag is een stuk makkelijker... dus dat moet je dan zelf maar proberen.

WvR
zondag 24 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq