\require{AMSmath} Limiet Hai Wisfaq Bereken Lim n®¥ n([WORTELn]3 - [WORTELn]2) Ik heb het volgende gedaan: lim n®¥ n * (lim n®¥ [WORTELn]3 - lim n®¥ [WORTELn]2) = ¥*(1-1)=¥*0=0 maar met invullen krijg ik op mijn rm steeds 0,4..... Wat heb ik fout gedaan? Liefs E Student hbo - woensdag 20 oktober 2004 Antwoord Je fout is even eenvoudig als fundamenteel: je mag nooit zeggen dat ¥*0 = 0. Neem als voorbeeld de limiet voor n®0 van (1/n)*n. Je krijgt als je splitst ¥*0, maar de limiet is natuurlijk 1. FvL woensdag 20 oktober 2004 Re: Limiet ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hai Wisfaq Bereken Lim n®¥ n([WORTELn]3 - [WORTELn]2) Ik heb het volgende gedaan: lim n®¥ n * (lim n®¥ [WORTELn]3 - lim n®¥ [WORTELn]2) = ¥*(1-1)=¥*0=0 maar met invullen krijg ik op mijn rm steeds 0,4..... Wat heb ik fout gedaan? Liefs E Student hbo - woensdag 20 oktober 2004
E Student hbo - woensdag 20 oktober 2004
Je fout is even eenvoudig als fundamenteel: je mag nooit zeggen dat ¥*0 = 0. Neem als voorbeeld de limiet voor n®0 van (1/n)*n. Je krijgt als je splitst ¥*0, maar de limiet is natuurlijk 1. FvL woensdag 20 oktober 2004
FvL woensdag 20 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq