Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken je de onderstaande vraag?

Een aquarium is 7dm breed en 0.5m hoog. Het aquarium bevat 375 liter water en is daarmee voor 3/4 gevuld. Hoe lang is het aquarium?

verlin
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 29 september 2004

Antwoord

Hallo Nils,

Als het aquarium voor een kwart is gevuld dan bevat het 375/3 = 125 liter water.
Er kan dus 4.125 = 500 liter water in het aquarium.
De formule voor de inhoud van een balk is lengte.breedte.hoogte
Hiermee kun je de lengte berekenen.(1 liter = 1 dm3, zet dus alles om naar dm)

wl
woensdag 29 september 2004

©2001-2024 WisFaq