Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlak = bekend volume wordt gevraagd

Vind het grootst mogelijke volume van een aan 1 kant open kubus als het te gebruiken materiaal maximaal 1200 m² bedraagt.

Wat ik heb is het volgende:

V = LxBxH
1200 cm² = 2LH + 2LB +(LB) (omdat 1 zijde open is LB anders zou het 2LB zijn.
Gevraagd = V

Welke stap moet ik nu zetten om achter V te komen?

HIbbe
Student hbo - maandag 13 september 2004

Antwoord

Ach ja, meters of centimeters... wat maakt het ook allemaal uit?

Maar goed, als de oppervlakte vastligt... ligt de kubus (met 1 open kant) ook vast! 1200/5=240 cm2 per zijvlak. Dan is een ribbe ongeveer Ö24015,5 cm en de inhoud ongeveer 1318,1 cm3. Meer moet het niet zijn...

WvR
maandag 13 september 2004

©2001-2024 WisFaq