\require{AMSmath} Hoe kan je de lengte van een diagonaal van een parallellogram berekenen? Hoe kan je de lengte van een diagonaal van een parallellogram berekenen? corher Ouder - zondag 12 september 2004 Antwoord Laten we maar 's een voorbeeld doen dan.Gegeven:AB=5AD=3$\angle$A=75°Gevraagd: ACIn $\Delta$ABC gebruik je de cosinusregel. Er geldt:AC2=AB2+BC2-2·AB·BC·cos($\angle$B)Bedenk hierbij dat $\angle$B=180°-$\angle$BADInvullen, AC2 berekenen, nog even de wortel nemen en je weet AC.Zie ook Oplossen van willekeurige driehoeken. WvR maandag 13 september 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan je de lengte van een diagonaal van een parallellogram berekenen? corher Ouder - zondag 12 september 2004
corher Ouder - zondag 12 september 2004
Laten we maar 's een voorbeeld doen dan.Gegeven:AB=5AD=3$\angle$A=75°Gevraagd: ACIn $\Delta$ABC gebruik je de cosinusregel. Er geldt:AC2=AB2+BC2-2·AB·BC·cos($\angle$B)Bedenk hierbij dat $\angle$B=180°-$\angle$BADInvullen, AC2 berekenen, nog even de wortel nemen en je weet AC.Zie ook Oplossen van willekeurige driehoeken. WvR maandag 13 september 2004
WvR maandag 13 september 2004
©2001-2024 WisFaq