Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het argument

sinq = b/r
cosq = a/r
Nu is mijn vraag welke q degene is die je moet gebruiken?

natali
Student universiteit België - maandag 23 augustus 2004

Antwoord

Ik moet toch aannemen dat de q in beide regels hetzelfde voorstelt. Gezien de letters die je gebruikt denk ik dat het over het volgende gaat.
Vanuit de oorsprong ga je a hokjes naar rechts, b hokjes naar boven en de afstand van het punt (a,b) tot de oorsprong is r.
q is dan niets anders dan de hoek die het lijnstuk van (0,0) naar (a,b) maakt met de positieve x-as.
Via sin2q + cos2q = 1 kun je er ook van maken a2/r2 + b2/r2 = 1 ofwel a2 + b2 = r2, beter bekend als Pythagoras.

MBL
maandag 23 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq