Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sin, tan, cos berekenen

gegeven is sin(X)=5/13 en X in het eerste kwadrant.
Bereken zonder X te berekenen : cos(X), sin(2X), tan(2X), en sin((1/2)X)

Mijn vraag is van hoe pak ik het aan om deze som te berekenen en zouden jullie mij een goede uitleg van deze som kunnen geven.

Alvast erg bedankt

suzann
Student hbo - zondag 8 augustus 2004

Antwoord

Het is gewoon een kwestie van je gonioregeltjes weten en kunnen toepassen. Achtereenvolgens kun je het volgende doen:
1) gebruik de formule sin2x+cos2x=1
2) de formule voor sin 2x toepassen
3) tan(2x)= sin(2x)/cos(2x) is dan ook niet al te moeilijk meer.
4) gebruik tot slot een halveringsformule als sin2x = 1/2-1/2·cos2x (maar dan met 1/2x in plaats van x)

Hiermee moet het allemaal wel te doen zijn

Succes

JaDeX

jadex
zondag 8 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq