\require{AMSmath} Van m³ naar lopende meter Ik heb 1 m3 voegband van 20mm breed? Prijs bv 100 euro/m3Ik wil de prijs per lopende meter? De dikte is bv 5 mm Michie Ouder - zaterdag 31 juli 2004 Antwoord Aangenomen dat er verder geen verliezen optreden kan je de voegband opvatten als een 'balk' met de afmetingen in mm:lengte=xbreedte=20hoogte=5Bedenk daarbij dat:1 m3 = 1.000 dm3 = 1.000.000 cm3 = 1.000.000.000 mm3Zodat geldt: x·20·5 = 1.000.000.000100·x = 1.000.000.000x = 10.000.000 mm = 10.000 m.De prijs per 'lopende' meter is 100/10000 euro per meter. Dat is dan 0,01 euro per meter oftewel 1 cent per meter.Hopelijk is dat ongeveer de bedoeling... WvR zaterdag 7 augustus 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb 1 m3 voegband van 20mm breed? Prijs bv 100 euro/m3Ik wil de prijs per lopende meter? De dikte is bv 5 mm Michie Ouder - zaterdag 31 juli 2004
Michie Ouder - zaterdag 31 juli 2004
Aangenomen dat er verder geen verliezen optreden kan je de voegband opvatten als een 'balk' met de afmetingen in mm:lengte=xbreedte=20hoogte=5Bedenk daarbij dat:1 m3 = 1.000 dm3 = 1.000.000 cm3 = 1.000.000.000 mm3Zodat geldt: x·20·5 = 1.000.000.000100·x = 1.000.000.000x = 10.000.000 mm = 10.000 m.De prijs per 'lopende' meter is 100/10000 euro per meter. Dat is dan 0,01 euro per meter oftewel 1 cent per meter.Hopelijk is dat ongeveer de bedoeling... WvR zaterdag 7 augustus 2004
WvR zaterdag 7 augustus 2004
©2001-2024 WisFaq