Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

1 liter is 1 kilogram water

Ik breek mijn hoofd over iets dat heel simpel is...
Iedereen weet dat 1 liter water gelijk is aan 1 kilogram water. Nu wil ik graag weten hoe dat zit met 1 kilo olie (met een massadichtheid van 0,92 g/cm3). Hoeveel liter is dat, hoe bereken je dat?
Alvast bedankt.

Geert
Student hbo - donderdag 29 juli 2004

Antwoord

De definitie van massadichtheid: de massa per eenheid van volume, in formulevorm

$\rho$ = m/V

De eenheid van $\rho$ hangt af van de eenheden van m en V. Veel gebruikte eenheden zijn bijvoorbeeld kg/m3 en g/cm3.

Invullen levert:

$
\eqalign{0,92 = \frac{{1000}}
{V} \Rightarrow V = \frac{{1000}}
{{0,92}}\left( {cm^3 } \right)}
$

En dan nog even uitrekenen...

WvR
donderdag 29 juli 2004

 Re: 1 liter is 1 kilogram water 

©2001-2024 WisFaq