\require{AMSmath} Vraagstukken in verband met vergelijkingen als je het derde van een getal aftrekt van de helft van dat getal, dan krijg je 7 als resultaat. Bepaal dat getal Hilde 1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 24 mei 2004 Antwoord Ik gebruik pizza's en het aantal mensen dat je eten kan geven om het uit te leggen.Stel je hebt 1 grote pizza's die voor meerdere personen voedsel kan leveren.De helft van 1 pizza is 1/2 pizzaAls je 1/3 pizza weghaalt van de 1/2 pizza dan kan je 7 mensen eten geven.1/2 pizza = 3/6 pizza1/3 pizza = 2/6 pizza1/2 pizza - 1/3 pizza3/6 pizza - 2/6 pizza = 1/6 pizzaMet 1/6 pizza kan je 7 mensen te eten geven. Dan kan je met een hele pizza 7×6 = 42 mensen eten geven.Nu even controleren:42/2 - 42/3 = 21-14 = 7Dit klopt!Met dank aan de moderator die aangaf dat je te maken hebt met 'de helft van dat getal'. ws maandag 24 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
als je het derde van een getal aftrekt van de helft van dat getal, dan krijg je 7 als resultaat. Bepaal dat getal Hilde 1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 24 mei 2004
Hilde 1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 24 mei 2004
Ik gebruik pizza's en het aantal mensen dat je eten kan geven om het uit te leggen.Stel je hebt 1 grote pizza's die voor meerdere personen voedsel kan leveren.De helft van 1 pizza is 1/2 pizzaAls je 1/3 pizza weghaalt van de 1/2 pizza dan kan je 7 mensen eten geven.1/2 pizza = 3/6 pizza1/3 pizza = 2/6 pizza1/2 pizza - 1/3 pizza3/6 pizza - 2/6 pizza = 1/6 pizzaMet 1/6 pizza kan je 7 mensen te eten geven. Dan kan je met een hele pizza 7×6 = 42 mensen eten geven.Nu even controleren:42/2 - 42/3 = 21-14 = 7Dit klopt!Met dank aan de moderator die aangaf dat je te maken hebt met 'de helft van dat getal'. ws maandag 24 mei 2004
ws maandag 24 mei 2004
©2001-2024 WisFaq