Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een hoek zoeken

(EFGHABCD) is een balk
/AB/ = 20
/BC/ = 12
/BF/ = 15
hoe kan ik hoek A berekenen in driehoek ACG
groetjes marcha

marcha
2de graad ASO - woensdag 28 april 2004

Antwoord

dag Marcha,

Kijk eens goed naar de balk.
q23325img1.gif
Snap je dat ribbe CG loodrecht staat op het grondvlak ABCD?
Dus staat CG loodrecht op elke rechte in dat grondvlak, dus ook op AC.
Dat betekent dus, dat DACG een rechthoekige driehoek is.
Kun je de lengte van AC berekenen?
Die van CG is bekend, dus nu moet je genoeg weten om de hoek te berekenen.
succes,

Anneke
woensdag 28 april 2004

©2001-2024 WisFaq