\require{AMSmath} Oefening op complexe getallen Hey,Ik heb een probleem met de volgende oefening:x3-y3-iy=3x2-3xy2+i(x-2)Gevraagd: bereken x ,yÎHet lijkt met dat we moeten werken naar iets van de vorm a3+b3... Maar ik zit steeds mr vast! Weet er iemand hoe je het zou moeten doen?Alvast bedankt! bert Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 20 maart 2004 Antwoord Als x,yÎ dan moet gelden:-iy=i(x-2)x3-y3=3x2-3xy2 (1)Toch?-iy=i(x-2)y=x-2y=-x+2 (2)Vul (2) in (1) in. Dit levert een 'prettige' derdegraadsvergelijking op. Oplossen y uitrekenen en klaar is Klara... WvR zaterdag 20 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hey,Ik heb een probleem met de volgende oefening:x3-y3-iy=3x2-3xy2+i(x-2)Gevraagd: bereken x ,yÎHet lijkt met dat we moeten werken naar iets van de vorm a3+b3... Maar ik zit steeds mr vast! Weet er iemand hoe je het zou moeten doen?Alvast bedankt! bert Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 20 maart 2004
bert Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 20 maart 2004
Als x,yÎ dan moet gelden:-iy=i(x-2)x3-y3=3x2-3xy2 (1)Toch?-iy=i(x-2)y=x-2y=-x+2 (2)Vul (2) in (1) in. Dit levert een 'prettige' derdegraadsvergelijking op. Oplossen y uitrekenen en klaar is Klara... WvR zaterdag 20 maart 2004
WvR zaterdag 20 maart 2004
©2001-2024 WisFaq