Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt van twee krommen

Halo, ik kom er niet uit hoe ik dit moet doen :
2 krommen zijn gegeven : k1$\Leftrightarrow$y=x2 en k2$\Leftrightarrow$y=ax2+1/2
voor welke waarde van a zijn deze 2 krommen snijdend? en in welk punt?
ik had de afgeleide genomen van deze 2 krommen, dan in een vergelijking gezet , en a berekend, ik kom uit op a=1 maar dat klopt niet , hoe kan dat nu?
thanks, christope

christ
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 13 maart 2004

Antwoord

Om een snijpunt te berekenen stel je de twee vergelijkingen aan elkaar gelijk! Probeer dan de vergelijking op te lossen. Gezien het kwadraat zal dat wel een tweedegraads vergelijking zijn.... en om te bepalen of zo'n vergelijking een oplossing heeft hebben we een mooi instrument in handen... iets met ABC en discriminant en zo...
Succes!

WvR
zaterdag 13 maart 2004

 Re: Snijpunt van 2 rechten 

©2001-2024 WisFaq