Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pythagorische drietallen

Hoeveel Pythagorische drietallen zijn er mogelijk ? Alvast merci

jolien
Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 4 maart 2004

Antwoord

Hoi Jolien,

Oneindig veel zijn er mogelijk.

Kies twee getallen m en n, dan zijn

a = m2-n2
b = 2mn
c = m2+n2

getallen zodat a2+b2=c2 (ga maar na door te substitueren).

En dus, als je bijvoorbeeld n=1 neemt, kun je door m=2,3,4,5,... te nemen oneindig veel Pythagorische drietallen vinden.

FvL
donderdag 4 maart 2004

©2001-2024 WisFaq