Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische getallen

HAllo,
Ik moet berekenen cos, sin, cosec, tan, cotan. Als gegeven wordt dat sec=-5 en het ligt in derde kwadrant.

Alesa
2de graad ASO - woensdag 18 februari 2004

Antwoord

Noem x het getal in het derde kwadrant, waar je al die goniometrische functiewaarden voor moet vinden.
Je weet waarschijnlijk: sec(x) = 1/cos(x)
Dan moet het niet moeilijk zijn om cos(x) te vinden.
Maak dan gebruik van de stelling:
sin2(x) + cos2(x) = 1
om sin(x) uit te rekenen. Houd daarbij rekening met het kwadrant, dus sin(x) moet negatief zijn!
Dan denk ik dat de rest ook wel zal lukken, anders hoor ik het nog wel.
succes.

Anneke
woensdag 18 februari 2004

©2001-2024 WisFaq