Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking

Ik zit met volgende goniometrische vergelijking vast en zou graag willen weten of ik op de goede weg ben ...
2 cos2x (3x + 30°) = 1. Ik ben eraan begonnen, vol goede moed, met de optellingsformule cos (a+b) maar dan zit je nog steeds met die kwadraat ...
Na verscheidene manieren heb ik de moed opgegeven , zou graag willen weten hoe ik verder moet met deze opgave ...

Rachid
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 6 februari 2004

Antwoord

2·cos2y=1
cos2y=1/2
cosy=-Ö1/2 of cosy=Ö1/2
Enz...
Dan kun je zelf verder..., neem ik aan.

WvR
vrijdag 6 februari 2004

©2001-2024 WisFaq