Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie: los stelsel op in graden

sin(a-b)=0.5
cos(a+b)=0.5

lisa
Iets anders - donderdag 5 februari 2004

Antwoord

Je weet vast wel een aantal graden x te bedenken, waarvoor geldt dat
sin(x) = 0.5
En ook een aantal graden y waarvoor geldt dat
cos(y) = 0.5
Dan weet je dus:
a - b = x
a + b = y
en zo heb je ineens een heel ander probleem: twee (lineaire) vergelijkingen met twee onbekenden oplossen.
Daar weet je misschien ook wel een methode voor (denk aan het snijpunt van twee lijnen, of de eliminatiemethode).
Er zit nog wel een addertje onder het gras, omdat x en y niet uniek zijn.
succes,

Anneke
donderdag 5 februari 2004

©2001-2024 WisFaq