Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Interpolatie

Gegeven:


Wat is de waarde van 1.08. De docent komt uit op 57, dit kan nooit kloppen. Hoe kun je dit het best oplossen, ik ben nu in verwarring.

mauric
Student hbo - woensdag 21 januari 2004

Antwoord

Van k=1.0 naar k=1.5 neemt N toe met 70-52=18. Onder de veronderstelling dat dit een lineaire toename is zal N bij k=1.08 gelijk zijn aan 52+0.08/0.5·18=55.

Zie ook Interpoleren en extrapoleren.

WvR
woensdag 21 januari 2004

©2001-2024 WisFaq