Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

in een voorbeeldopgave staat:

2log(x+3)=1+1/2logx
2log(x+3)=2log2-2logx
waarom is 1+1/2logx=2log2-2logx? en hoe kom je op die vergelijking?

ps: ik ben vergeten hoe je bijvoorbeeld 2log(x+3) in de TI-83 moet invoeren...

Danny
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 november 2003

Antwoord

Het is wel (een beetje) grappig, want de vraag naar de formule van je P.S. is precies de reden waarom je het eerste stuk niet begrijpt, denk ik...

q15733img1.gif

Zie L2. van Rekenregels machten en logaritmen.

Hiermee is je P.S., denk ik, ook beantwoord en zal 't verder wel lukken, hoop ik...

WvR
zondag 2 november 2003

©2001-2024 WisFaq