Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren

Bepaal de aard en plaats van eventuele extremen en de buigpunten binnen het interval [-7,7].

f(x)=1/2x + 1/2 sin(1/2x)

ik heb wel de afgeleiden bepaald
f´(x)=1/2 + 1/4cos(1/2x)
f´´(x)=-1/8sin(1/2x)

hoe pak ik dit aan?, ik zie ook het verband met het interval niet.

zo ook voor

g(x)=x+sin(x)
g´(x)=1+cos(x)
g´´(x)=-sin(x)

Alvast bedankt!

S.Valc
Student hbo - zaterdag 1 november 2003

Antwoord

Hallo,

Ik zet je even op weg.
Een extremum van f(x) wordt bekomen wanneer f'(x) = 0
Een buigpunt van f(x) wordt bekomen wanneer f''(x) = 0
Je moet dus de nulpunten gaan bepalen en dan nagaan dewelke allemaal in het gevraagde interval liggen.

Koen
zaterdag 1 november 2003

©2001-2024 WisFaq