Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen in vraagstukken

Dag,
Ik krijg als huistaak Vraagstukken voorgeschoteld waar ik kop nog staart kan in vinden. Ik heb ze al proberen oplossen maar ver geraak ik niet.

a. Bepaal twee opeenvolgende natuurlijke getallen zodat de som van hun kwadraten 841 is (opl. zou 20 en 21 moeten zijn)

Ik heb al: x2+x2=841 en nu?

b. De som van een reëel getal en van zijn omgekeerde is 2. Bepaal dit getal.(opl. zou 1 moeten zijn

Ik heb al: x+1/x=2 en nu, hoe moet het ermee verder?
X/X=2?
1=2 ?

Steven
3de graad ASO - dinsdag 28 oktober 2003

Antwoord

a) Je bedoelt: x2 + (x+1)2 = 841. Werk uit naar de "standaardvorm" van een kwadratische vergelijking en pas er de formule met de discriminant op toe...

b) Vermenigvuldig teller en noemer met x en je bekomt alweer een kwadratische vergelijking...

Lukt het zo?

cl
dinsdag 28 oktober 2003

 Re: Vergelijkingen in Vraagstukken 

©2001-2024 WisFaq