Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cosinushyperbolicus

wat is de functie en de grafiek van de cosinushyperbolicus?
de afgeleide en de inverse van de coshyp?
de assymptoten van de coshyp?,...

Pieter
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 10 oktober 2003

Antwoord

Gebruik gewoon de definitie cosh(x) = (e^x + e^(-x))/2
Nu moet je toch zelf je vragen kunnen oplossen.

Misschien een tip voor de inverse.
Je wil y = (e^x+e^(-x))/2 oplossen naar x. Vermenigvuldig beide leden met e^x en stel e^x = t. De vergelijking wordt dan kwadratisch in t...

cl
vrijdag 10 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq