Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cirkel en raaklijnen

Bepaal de vgl. van de zijden van een vierkant om een cirkel met vgl. x2+y2=9 als twee zijden evenwijdig zijn met de rechte 2y=x. Is wat ik uitkom correct?
y=-2x +of- 3Ö5 EN y=1/2x +of- 3/2Ö5
Alvast dank!
Bea

Bea Ve
Student Hoger Onderwijs België - maandag 18 augustus 2003

Antwoord

Net zoals je vorige vraag over Hyperbool en raaklijn moet je de vergelijking van een raaklijn y= x/2 + p opstellen en p bepalen.
Nu nog onthouden dat wanneer je de rico's van 2 loodrechte rechten met elkaar vermenigvuldigt, je -1 bekomt en je kan de 2 andere vergelijkingen opstellen.
P.S.: Je uitkomst is correct

Koen
maandag 18 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq