Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10831 

Re: convergentie in webgrafiek

Grotendeels snap ik het wel, maar (ik denk de belangrijkste) zin snap ik niet:

"De overgang tussen deze twee situaties vindt plaats voor het geval dat u1=-u0."

Kunt u dit iets verduidelijken?

Joost
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 mei 2003

Antwoord

Voor de grafiek van f(x)=-1/2x3 geldt dat f(-x)=-f(x)
(B.v. f(-2)=-1/2(-2)3=-1/2*-8=4
f(2)=-1/2(2)3=-1/2*8=-4)

Bekijk nou nog eens het gedrag in die berekende snijpunten met de lijn y=-x, b.v. x=Ö2

Als u0=Ö2, dan is u1=-1/2(Ö2)3=-1/2*2Ö2=-Ö2.
Als u1=-Ö2, dan is u2=-1/2(-Ö2)3=-1/2*-2Ö2=Ö2.
Dus dan geldt u2=u0
De webgrafiek gaat dan inderdaad "rondjes draaien".
Als u0Ö2, dan is u1-Ö2, als u1-Ö2, dan is u2Ö2.
Evenzo als -Ö2u0Ö2 dan is |u1|u0: de webgrafiek draait dan naar binnen.

Helpt dit?

hk
zondag 11 mei 2003

©2001-2024 WisFaq