\require{AMSmath} Bereken het aantal nulmakers vergelijkingen Ik heb een vraag over het berekenen van nulmakers van vergelijkingen. Want ik kom er helaas niet uit. :( Ik heb al van alles geprobeerd maar ik snap het niet. Stel je de volgende 2 vergelijkingen: x2-6x+4=0 en (x-8)2-10=-0 Hoe kun je dan makkelijk de nulmakers vinden? Gegroet, Yrrab Yrrab Leerling mbo - donderdag 1 mei 2003 Antwoord De eerste vergelijking kan met de Abc formule. De tweede vergelijking lijkt op Kwadraatafsplitsen. In dit geval: (x-8)2=10 x-8=-√10 of x-8=√10 x=8-√10 of x=8+√10 WvR donderdag 1 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een vraag over het berekenen van nulmakers van vergelijkingen. Want ik kom er helaas niet uit. :( Ik heb al van alles geprobeerd maar ik snap het niet. Stel je de volgende 2 vergelijkingen: x2-6x+4=0 en (x-8)2-10=-0 Hoe kun je dan makkelijk de nulmakers vinden? Gegroet, Yrrab Yrrab Leerling mbo - donderdag 1 mei 2003
Yrrab Leerling mbo - donderdag 1 mei 2003
De eerste vergelijking kan met de Abc formule. De tweede vergelijking lijkt op Kwadraatafsplitsen. In dit geval: (x-8)2=10 x-8=-√10 of x-8=√10 x=8-√10 of x=8+√10 WvR donderdag 1 mei 2003
WvR donderdag 1 mei 2003
©2001-2024 WisFaq