De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Armbanden, ringen en halskettingen

Ik heb moeilijkheden met volgende vraag: Sarah heeft als sieraden 7 armbanden (= soort 1), 5 ringen (= soort 2) en 11 halskettingen (= soort 3). Hoeveel keuzes kan ze maken voor haar outfit als ze maar 2 verschillende soorten wil dragen.

Eline
2de graad ASO - zondag 9 juni 2024

Antwoord

Met A=armband, R=ring en H=halsketting moet ze eerst kiezen uit AR, AH of RH. Het aantal mogelijkheden per 'paar' kan je apart uitrekenen. Tel de hele zaak op en je bent er uit.

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 9 juni 2024



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3