De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Asymptoten

Beste
ik snap niet hoe dat je de schuine asymptoot van deze functie kunt berekenen ik weet dat je voor je a te vinden moet delen door x en om je b te vinden met je uw functie -ax doen maar toch kan ik deze niet oplossen
f(x)=x3+3x2/-2x2+1

fien
3de graad ASO - woensdag 19 april 2023

Antwoord

In de teller staat $x^3$ en in de noemer $x^2$. Je kunt moet delen door $x^2$. Je krijgt dan:

$
\eqalign{
& f(x) = \frac{{x^3 + 3x^2 }}
{{ - 2x^2 + 1}} \cr
& f(x) = \frac{{\frac{{x^3 }}
{{x^2 }} + \frac{{3x^2 }}
{{x^2 }}}}
{{\frac{{ - 2x^2 }}
{{x^2 }} + \frac{1}
{{x^2 }}}} \cr
& f(x) = \frac{{x + 3}}
{{ - 2 + \frac{1}
{{x^2 }}}} \cr
& Als\,\,\,x \to \infty \,\,dan\,\,f(x) = \frac{{x + 3}}
{{ - 2}} = - \frac{1}
{2}x - \frac{3}
{2} \cr}
$

Ben je er dan?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 april 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3