De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Geogebra elektromagnetische golf

 Dit is een reactie op vraag 97660 
Ik bedoel een tekening zoals je in je voorbeeld laat zien.
Ik had dat graag in geogebra getekend. In jouw voorbeeld zijn twee sinussen haaks op elkaar getekend en de sinussen zelf zijn tweedimensionaal. Als ik dit probeer in geogebra krijg ik een sinus haaks op een driedimensionale golf. Een golvende plaat haaks op een golvende lijn. Op je voorbeeld zijn ook twee haakse vlakken te zien. Die kan ik tekenen met x=0 en y=0 Alvast bedankt.

Eric M
Student Hoger Onderwijs België - maandag 10 april 2023

Antwoord

Het voorbeeld is niet van mij; als je op de drie puntjes rechtsboven klikt en 'Details' kiest kun je de files downloaden.

Verder denk ik dat je in 3D de drie coördinaten als functie van $t$ moet schrijven. Bijvoorbeeld $x(t)=t$, $y(t)=0$, $z(t)=\sin(t)$; en als tweede $x(t)=t$, $y(t)=\sin(t)$, $z(t)=0$. Zo parametriseer je de twee krommen die je zoekt.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 april 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3