De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hypothese toetsen

Goedemorgen ik kreeg vanmorgen een vraag echter snap ik niet zo goed hoe iks dit kan uitleggen. Uit een steekproef van omvang n = 10 uit N(μ, 10) vonden we 𝑥̅ = 19.2.

Toets H0: μ = 21 versus Ha: μ $<$ 21 (-alpha- = 5 %).

Ik hoop dat u mij kunt helpen met de uitleg hiervan?

Jade
Ouder - zondag 29 januari 2023

Antwoord

De vraag is bijna dezelfde als deze. Alleen de getallen zijn anders.
Onder $H_0$ is $\bar x$ normaal verdeeld met verwachting $21$ en standaarddeviatie $10/\sqrt{10}=\sqrt{10}$
Bereken nu de kans dat $\bar x$ kleiner dan of gelijk is aan $19{,}2$. Is die $0{,}05$ of kleiner dan is $H_0$ moeilijk houdbaar.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 januari 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3