De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poisson

Ik kreeg een vraag over onderstaande, echter weet ik niet goed hoe ik dit moet uitleggen. Hoop dat u kan helpen:

Het aantal storingen van de auto per week X (stochastische variabele). De verwachtingswaarde van X, E(X) = 5. Wat is de kans dat mijn auto gedurende twee weken geen enkele storing vertoont.

Jade
Ouder - woensdag 23 november 2022

Antwoord

Die zal erg klein zijn aangezien je er 5 per week verwacht. In twee weken verwacht je dus $\lambda $ =10 storingen dan P(K=0) = 0.0000. Dat haal je uit de poissontabel bij $\lambda $ =10 of rechtstreeks met je rekenmachine. Via deze site gaat het ook.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Zie Poissonkans berekenen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 november 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3