De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Som van een nummer

Beste, een vraag uit een fotozoektocht. "geef de som van het huisnummer" ( huisnummer is 20). Kan dit?
een andere vraag uit dezelfde zoektocht is: " geef de som van getallen van mijn huisnummer". Die vraag begrijp ik ;-). ( nr25 = 2+5= 7)
vrgr. Peter

Peter
Iets anders - woensdag 20 juli 2022

Antwoord

Dit is in wiskundige zin wel slordig taalgebruik. De 'som van het huisnummer' is onzin. Voor een 'som' (het resultaat van een optelling) heb je minimaal twee termen nodig.

Waarschijnlijk wordt 'de som van de cijfers' bedoeld. In dit geval geeft het huisnummer 20 de som 2+0=2.

ZIe ook Wat is het verschil tussen een getal en een cijfer?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 21 juli 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3