De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Procentenafname

De procentuele afname is 38% per 280 dagen. Bereken de procentuele afname per 35 dagen. Rond af op één decimaal.

V
Student hbo - woensdag 6 juli 2022

Antwoord

Het rekenen met procenten gaat handig met 'groeifactoren'.

$
\eqalign{
& Afname = 38\% \,\,per\,\,280\,\,dagen \cr
& g = 0,62\,\,per\,\,280\,\,dagen \cr
& g = \left( {0,62} \right)^{\frac{1}
{{280}}} \,\,per\,\,dag \cr
& g = \left( {\left( {0,62} \right)^{\frac{1}
{{280}}} } \right)^{35} \,\,per\,\,35\,\,dagen \cr
& g \approx {\text{0}}{\text{,9419957886}}\,\,per\,\,35\,\,dagen \cr
& Afname \approx 5,8\% \,\,per\,\,35\,\,dagen \cr}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 juli 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3