De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Probleem van de week

Ik vroeg me af waar ik de antwoorden van probleem van de week kan vinden zodat ik mijn opdrachten kan nakijken. Vooral opdracht 4 stroken 7 kunstig en 8 kegel ben ik benieuwd of ik het goed heb gedaan.

Julia
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 mei 2022

Antwoord

Op Uitwerking staat 'kunstig' en op Uitwerking staat de uitwerking van de 'kegel'.

Als je bij de 'stroken' bedenkt dat je deze tekening krijgt:



Dan kom je uit op:

$
\eqalign{
& Opp = \left( {3a} \right)^2 = 9a^2 \cr
& b = a\sqrt {13} \cr
& Opp = 3 \times 10 \times a\sqrt {13} = 30a\sqrt {13} \cr
& 9a^2 = 30a\sqrt {13} \cr
& 3a = 10\sqrt {13} \cr
& a = 3\frac{1}
{3}\sqrt {13} \cr
& Opp = 9\left( {3\frac{1}
{3}\sqrt {13} } \right)^2 = 300 \cr}
$

Maar misschien is er een eenvoudige oplossing...

Naschrift
Ik heb inmiddels hints en uitwerkingen bij de opgaven gezet. Hier en daar heb ik (hier en daar) daarvoor wel de opdrachten aangepast. Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel.

Zie Probleem van de week

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 5 mei 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3