De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Huizen schilderen

Een schilder kan in 5 dagen 3 volledige huizen schilderen, zijn collega schildert in 7 dagen 3 volledige huizen. Hoeveel dagen zullen ze nodig hebben om samen 9 volledige huizen te schilderen? (druk uw resultaat onder de vorm van een breuk uit)

Jonckh
Iets anders - zondag 3 april 2022

Antwoord

Je kunt hier het beste denken in snelheden. De schilder heeft een snelheid van huizen bouwen van $\eqalign{\frac{3}{5}}$ huizen per dag. Zijn collega heeft een snelheid van $\eqalign{\frac{3}{7}}$ huizen per dag. Samen hebben ze een snelheid van $\eqalign{\frac{36}{35}}$ huizen per dag.

Ben je er dan?

Zie Aanvullend materiaal probleemaanpak

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 april 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3