De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eenvoudig mogelijk opschrijven zonder gebroken exponenten

Ik heb de volgende breuk of hoe je het ook noemt,

√ (a4×b9)/$\root 3 \of {}$ (a5×b)

Hoe kan ik dit simpel zonder negatieve getallen en gebroken exponenten opschrijven?

Het antwoordenboek zegt als antwoord $\root 3 \of {}$ (axb4), maar heb geen enkel benul hoe ze daaraan komen.

Bij voorbaat dank voor de uitleg.

Serdal
Student hbo - woensdag 16 februari 2022

Antwoord

Ik denk dat het antwoord uit het antwoorden niet klopt. Het wordt zoiets als:

$
\eqalign{
& \frac{{\sqrt {a^4 \times b^9 } }}
{{\root 3 \of {a^5 \times b} }} = \cr
& \frac{{\left( {a^4 \times b^9 } \right)^{\frac{1}
{2}} }}
{{\left( {a^5 \times b} \right)^{\frac{1}
{3}} }} = \cr
& \frac{{a^2 \times b^{\frac{9}
{2}} }}
{{a^{\frac{5}
{3}} b^{\frac{1}
{3}} }} = \cr
& a^{\frac{1}
{3}} \times b^{\frac{{25}}
{6}} \cr}
$

Kun je 't dan verder afmaken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 februari 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3