De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gebroken exponenten eenvoudig opschrijven

Ik heb de volgende breuk, (3a)2xa5/√a

Ik wil deze simpeler opschrijven,

Dus 32xa2xa5/√a = 9a7/√a = 9a7/a1/2 = 9a61/2, maar het antwoordenboek zegt 9a6

Wat doe ik hier verkeerd?

Serdal
Student universiteit - dinsdag 15 februari 2022

Antwoord

Je doet niets verkeerd. Ik denk dat het dit moet zijn:

$
\eqalign{
& \frac{{(3a)^2 \times a^5 }}
{{\sqrt a }} = \cr
& \frac{{9a^7 }}
{{a^{\frac{1}
{2}} }} = \cr
& 9a^{6\frac{1}
{2}} = \cr
& 9a^6 \sqrt a \cr}
$

Het antwoordenboekje is de $
\sqrt a
$ vergeten...

Ik ga er vanuit dat als de opgave zonder gebroken exponenten wordt gegeven dat je je antwoord ook zonder gebroken exponenten moet geven. Maar ja... of dat voor jou ook geldt weet ik niet...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 februari 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3