De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantal combinaties

Ik heb 30 verschillende activiteiten te doen. Iedere dag doe ik er drie: 's ochtends, 's middags en 's avonds een.
  • Hoeveel verschillende combinaties van drie activiteiten zijn er dan mogelijk? Met andere woorden: hoeveel dagen met activiteiten heb ik waarbij ik geen enkele dag dezelfde reeks van drie activiteiten heb?

Plotin
3de graad ASO - dinsdag 25 januari 2022

Antwoord

Zijn het combinaties waarbij de volgorde er niet toe doet of zijn het permutaties waarbij de volgorde van belang is?Zonder herhaling en de volgorde is van belang? Zo te zien gaat het om permutaties. Of mis ik iets?

In dat geval van permuaties wordt het:

$
\eqalign{\left( {30} \right)_3 = \frac{{30!}}
{{\left( {30 - 3} \right)!}}}
$

Of bedoel je iets anders?[UC]

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 januari 2022
 Re: Aantal combinaties 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3