De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking

Ik heb de vergelijking p2/2 + 1/p - 2 = 0.
Het lukt me niet deze met de abc formule of met natuurlijk logaritmen.
Kunt u een begin maken?

Herman
Ouder - zondag 16 januari 2022

Antwoord

Je hebt je vergelijking denk ik al omgebouwd tot
$$\frac1{2p}(p^3-4p+2)=0$$Daar zijn formules voor, maar die leiden in dit geval tot complexe getallen en dat kan niet de bedoeling zijn.

Ik denk dat je $p^3-4p+2=0$ met behulp van een rekenmachientje bij benadering moet oplossen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 januari 2022
 Re: Vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3